TEKENPUDDING (15.09)

15.09 van 11u - 20u
Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen

KNETTERENDE TEKENKERMIS

Het gekste tekenfestival van het land is terug op zondag 15 september.

Tekenpudding is samen ontdekken, experimenteren en zoeken naar de grenzen van illustratie & woord. Kom luisteren naar (on)bekend tekentalent, vis een gedicht uit een vijver of laat je gaan met de tekenmuur van Loods des Doods! Onze deuren staan wagenwijd open voor jong, oud en iedereen daartussen!

PROGRAMMA

✎ ARTIST IN RESIDENCE : KNETTERIJS

Dit collectief is een groep jonge illustratoren uit Groningen. Knetterijs bestaat uit Douwe Dijkstra, Megan de Vos, Senne Trip, Maarten Huizing, Tsjisse Talsma, Jan Hamstra, Jaime Jacob en Kalle Wolters. Knetterijs is dankzij hun speelse karakter, hun groepswerking en expertise de ideale artist in residence voor het festival.

Verwacht je aan een knetterende expo & een interessante workshop!

 

✎ KRAAMPJES

Ooit al een gedicht gevist? Of via een kermiskraampje een zeefdruk gewonnen? Op Tekenpudding kan dit allemaal! Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich laten verrassen door onze te gekke standjes.

✎ SPEAKER’S CORNER

Tekenpudding nodigt uitgeverijen Bries, Oogachtend, Wobby en BOYCOTT books uit om een auteur en een niet te missen boek voor te stellen. Elke schrijver neemt het woord over hun werk, denkwijzen en hoe zij soms pudding maken van hun talent.

Sprekers:

Frederik Van den Stock, Manuel Marsol, Marjolein Schalk & surprise guest

 

✎ WORKSHOPS

Wil je ook je handen uit de mouwen steken en een workshop volgen? Dan stelt Tekenpudding je graag voor aan haar uitgebreid programma. Schrijf je in voor een workshop op https://www.fameus.be/tekenpudding

 

ZINK:

Voor TEKENPUDDING organiseert ZINK een poëtische workshop, rond schrijven en zines maken. Voor deelnemers vanaf 16 jaar.

 

REDO Papers:

Met ecologisch verantwoorde technieken maak je met REDO je eigen pocketbook. Het pocketbook is een handig genaaid boekje waarbij je banneroverschotten van cultuurhuizen gebruiken als mooie en stevige covers. Met deze slimme naaitechniek kan je je boek steeds blijven vernieuwen door zelf nieuwe katernen toe te voegen. Daarnaast experimenteer je met gekleurde boekbinderslijm en maken we een scheurblok. Daarrond voorzien we een Zwitserse kaft waarbij de kleurrijke rug van de scheurblok zichtbaar is. Voor zij die al wat tactiele voeling hebben.

! Opgelet: deze workshop kost €25 pp om deel te nemen. De workshop duurt 4 uur.

 

KNETTERIJS:

Onze artist in residence maakt met jou een zine! Hopelijk ben je niet bang van scifi? Want Knetterijs belooft je mee te nemen naar de toekomst in deze collab zine. Creëer je pagina in samenwerking met anderen. Voor jonge, oude, onervaren en ervaren deelnemers. Niet voor de aller- allerkleinsten, want er komen scharen aan te pas.

 

DOORLOPEND 

Loods des Doods:

Op Tekenpudding creëert collectief Loods des Doods een muurschildering met en voor kinderen die tijdens het festival door de bezoekers wordt ingekleurd. Verder liggen er kleurplaten in het rond waar kleine en grotere kinderen zich op kunnen uitleven.

Atelier Van de Zon:

Karen Spiessens zoekt met haar collectief Atelier Van deZon de obscure hoeken van de vormgeving op. Zij begeleidt de ateliers en nodigt andere kunstenaars uit om ook hun kennis te delen. Vandaag kan je zeefdrukken aan haar carrousel! Voor alle leeftijden!

 

✎ ZINEMARKT & GRAPHIC BOOKS

Je hebt de kraampjes bezocht, workshops gedaan en lekker gegeten? Maar je zit nog op je honger… Vrees niet! Bezoek de zinemarkt met grafische boeken dankzij de zelfgepubliceerde kunstenaars en topnotch uitgeverijen Bries, BOYCOTT books, Oogachtend & Wobby.

 

✎ GIF EXPO

Ten slotte kan je je ogen open houden voor onze .gif-expo. Nationaal en internationaal artiest diende een bewegend beeld in voor deze digitale expo. Kort, grappig, kleurrijk, flitsend!

 

✎ DRINK & DRAW

Om uit te bollen bij een lekkere maaltijd en drankje kan je ook ‘drink & drawen’. Werk samen met bekende en onbekende tekenaars, laat je tekening opleuken of verknallen door een vriend,… Alles kan en mag!

 

FOOD en DJ’S

Foodtrucks met veggie/vegan opties en DJ Shangozi en Daspasfunky zijn er om je tekenbeentjes aan te warmen. Om 15.00u kan je genieten van de live-muziek van Safari Andalous.

 

KOM LANGS 

Het festival vindt plaats op zondag 15 september van 11.00u tem 20.00u.

Je bent welkom op het binnenplein van de Zirkstraat 36 en in Zaal Zirkus.

Voor jong en oud en alles daartussen

De toegang is gratis

 

MEER INFO

Shamisa Debroey

shamisa@fameus.be

03 202 74 35