QUE ONDA VOS POP-UP SHOP

2 november - 31 december 2014
Nieuwe Gaanderij // Antwerpen

Op zondag 2 november opent het fair trade design label QUE ONDA VOS van Hanne De Wyngaert een pop-up shop in de Nieuwe Gaanderij in Antwerpen. Hier verkoopt ze vanaf 30 oktober tot en met 31 december unieke sjaals, tassen, tapijten en dekens die volledig handgemaakt zijn door inheemse Maya-wevers in Guatemala. Uiteraard is ook KOP van de partij om de opening van de QUE ONDA VOS POP-UP SHOP naar hogere Latijns-Amerikaanse sferen te tillen.

In 2006 studeerde Hanne De Wyngaert af aan de modeacademie van Antwerpen. Sindsdien wist ze al grote naam te maken met haar collecties op modeshows en musea in o.a. Parijs en Barcelona. De jonge ontwerpster werd zich echter steeds meer bewust van de sociale impact van het gehele productieproces op arbeiders en lokale gemeenschappen. Tijdens een rondreis doorheen Guatemala kwam ze in contact met een World Fair Trade organisatie die ondersteuning biedt aan Maya-vrouwen op het platteland door van een traditioneel segment van hun dagelijkse leven, de weefkunst, een vaste bron van inkomsten te maken. Een nieuwe samenwerking kwam al snel tot leven en anno 2013 werd het handelsmerk QUE ONDA VOS opgestart.

De Nieuwe Natie

Zowel het label als de handgemaakte producten zijn het resultaat van een dialoog tussen de Guatemalteekse Maya-traditie en de westerse cultuur in de vorm van design en fair trade. Deze eerlijke handel zal plaatsvinden in de Nieuwe Gaanderij in Antwerpen. Om startende ondernemers kansen te bieden een winkelconcept uit te testen, ontwikkelde de Stad Antwerpen het project ‘De Nieuwe natie’. De overdekte winkelgalerij de Nieuwe Gaanderij, tussen de Huidevettersstraat en de Wilde Zee (Korte Gasthuisstraat), leent zich van begin oktober 2014 tot eind maart 2015 als uitgelezen locatie voor het aanstormend zakelijk talent, waaronder Hanne De Wyngaert.

Vanaf 30 oktober tot en met 31 december kan iedereen terecht in de QUE ONDA VOS POP-UP SHOP voor haar buitengewone creaties. De opening op 2 november zal je echter niet onopgemerkt voorbij laten gaan. KOP trekt alles uit de kast om de ontwerpster te ondersteunen bij haar inauguratie tot De Nieuwe Natie. Dit doen we op geheel eigen wijze met lekkere hapjes, talrijke drankjes en de heerlijke Zuid-Amerikaanse muziek van het albekende trio Mariachi Los Tarascos. Kom zeker even langs en je vertrekt gegarandeerd niet met lege handen.

 © Meeusen, S.

QUE ONDA VOS POP-UP SHOP

31/10 – 31/12

Dinsdag – zaterdag: 11u – 18u

Opening: zondag 2/11 van 12u – 17u

Nieuwe Gaanderij, Huidevettersstraat 38 – 40

Met de steun van De Nieuwe Natie en de Stad Antwerpen