PROJECTOR

7 november 2014
Het BOS // Ankerrui 5 - 7 // 2000 Antwerpen

Het fenomeen live visual jockeying is de laatste jaren gecultiveerd tot een op zichzelf staande kunstvorm. Daarom wilt KOP eens het veelal achterliggend geprojecteerde beeld exclusief op de voorgrond brengen. In samenwerking met Het Bos organiseert KOP op 7 november PROJECTOR;  een audiovisuele wereld waar zowel neofieten als meer gevestigde waarden uit de VJ-wereld de interactie aangaan met muziek en publiek.

De visuele alchemisten van Circle Ø Stripe, Nacht Collectief en NATCHE zetten tijdens PROJECTOR beelden van projecties in Het Bos om tot visueel goud door deze opnieuw te projecteren in een eigenzinnige interpretatie van een ‘bos’. Het Mechels collectief Circle Ø Stripe ontwikkelde reeds met live visuals, illustratie en vormgeving een volledig eigen beeldentaal. Daarnaast waakt het befaamde VJ-trio Nacht Collectief, waarvoor verdere introductie overbodig zou zijn. En dan is er nog het visueel geweld NATCHE, die de seksuele balans in evenwicht houdt. Haar projecties kan je o.a. aanschouwen bij optredens van Internal Sun.

Om ook een impuls te geven aan de beginnende VJ organiseert KOP op 27 en 28 oktober een workshop rond live visuals onder leiding van het Nacht Collectief. Deze tweedaagse workshop resulteert in een toonmoment op PROJECTOR, waar de nieuwbakken VJ’s omstreeks 20u hun visie etaleren tijdens een eenmalige expositie. Vanaf 22u zorgen Circle Ø Stripe, Nacht Collectief en Natché voor de persecutie van de visuele manifestatie op de onmiskenbare live sound van 6Siss en Ohm-Meta,  met als afsluiter een DJ set van Nosedrip. Dus bereidt je voor op audiovisuele immersie van de bovenste plank en kom een kijkje nemen op 7 november in Het Bos.

Met dank aan: Stad Antwerpen, Fameus, Het Bos, Beam inc. en Golden Power vzw.

© Meeusen, S.

Circle Ø Stripe // Nacht Collectief //NATCHE

Het Bos

Workshop Live Visuals