PROJECTOR – OPEN CALL

7 - 26 augustus 2018

Op zaterdag 29 september organiseren we in HAAR de derde editie van het audiovisueel festival PROJECTOR. Naar goede gewoonte plaatsen we tijdens deze visuele kunstmanifestatie het geprojecteerde beeld algeheel op de voorgrond. Hier creëren we een platform voor VJ’s en audiovisuele kunstenaars om aan de hand van projecties de interactie aan te gaan met muziek en publiek.

 

 

OPEN CALL

Om een caleidoscopisch spectrum aan visuals en bewegende beelden te garanderen, zal er tijdens PROJECTOR ook een nacht-expositie lopen. VJ’s, videokunstenaars, installatiemakers en eenieder van dat soort kaliber die interesse hebben om deel te nemen aan deze expo, kunnen zich tot en met 26 augustus inschrijven voor onze open call. Een externe jury (bestaande uit Janna Beck en Alexandra Crouwers) evalueert alle ingezonden projecten en maakt nadien een selectie.

Alle info vind je hier:

 

Vereisten:
– Enigszins bedreven zijn in de kunst van het projecteren
– Beschikbaar zijn op 29 en 30 september (opbouw, event, afbraak)
– In het bezit zijn van eigen projectiemateriaal

 

Logistiek:
– Projectievlak = witte muur van 5 op 4 meter
– Installatie-ruimte = 3 meter diep, 5 meter breed

 

Doorsturen naar projector@kopvzw.be:
– Projectvoorstel
– Korte biografie (naam, website, discipline, cv)
– Beeldmateriaal
– Praktische info –> afmetingen, omvang, technische fiche

 

Wij voorzien:
– € 100 werkbudget per geselecteerd project
– Technische ondersteuning

 

Externe jury:
Janna Beck (Collectiv National) – multidisciplinair kunstenaar en docent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, oprichter en coördinator van MAXlab (het onderzoekplatform van de opleiding elektronica-ICT en van de afdeling Multimedia binnen Grafisch Ontwerp)
Alexandra Crouwers (NL, º1974) – studeerde schilderkunst aan AKV St. Joost (Den Bosch, NL), installatiekunst aan The Sandberg Institute (Amsterdam), en visual culture aan de Universiteit Antwerpen