PERSPECTIEF I : Pluimgewicht

12 - 28 mei 2017
GAST // Oude Beurs Hofstraat 15 // 2000 Antwerpen

Vier kunstenaars gaan in de geïllustreerde dichtbundel PLUIMGEWICHT op zoek naar de spanning tussen beeld en woord. Illustratoren Charlotte Severeyns en Dieter De Schutter en schrijvers Vincent Van Meenen en Line Pillet geven het relaas van een tragiek weer waarbij duizenden sneeuwganzen in Montana (VS) door het noodlot om het leven kwamen.

Vanaf 12 mei kan je drie weekends lang de schetsen en originele prints van dit beeldgedicht bewonderen in onze multidisciplinaire toonruimte bij GAST(e) in de Oude Beurs, Hofstraat 15. De dichtbundel zelf zal er uiteraard ook te koop zijn. PLUIMGEWICHT is de eerste fase van het kunstproject PERSPECTIEF  – een samenwerking tussen KOP en Het Debuut.

Vernissage: 12 mei, 18u – 24u
Te bezichtigen t.e.m. 28 mei, op zaterdag en zondag van 12u – 18u.

Illustratoren

Charlotte Severeyns

Haar poëtische illustraties baden veelal in een duistere sfeer. Met donkere doch gevoelige potloodlijnen weet ze zorgvuldig de disharmonie tussen de nietigheid van de mens en de grootsheid van de natuur te schetsen.
charlottesevereyns.tumblr.com

Dieter De Schutter

De levendige tekeningen van deze vernuftige illustrator worden gekenmerkt door een heldere, dynamische beeldtaal. De figuren die hij afbeeldt zijn zowel eigenzinnig en grimmig alsook grappig en lichtelijk naïef.
instagram.com/dieterdeschutter

Schrijvers

Vincent Van Meenen

Vorig jaar deed deze schrijver zijn intrede in het literaire landschap met de roman ‘Licht en geluid’. Als theatermaker, acteur en mixed-mediakunstenaar exposeert en performt hij echter al vele jaren in binnen- en buitenland.
singeluitgeverijen.nl/auteur/vincent-van-meenen

Line Pillet

Naast schrijfster is ze ook nog eens de oprichtster en bezieler van het jonge collectief HET DEBUUT. Eveneens werkzaam als befaamd actrice in menig film- en televisieproductie.

// PERSPECTIEF ism HET DEBUUT //

Het Debuut is een jong collectief dat professionaliserende kunstenaars presentatiekansen biedt. Ze verenigen diverse makers binnen de hedendaagse artistieke context. In opdracht van KOP en vanuit het gedachtegoed dat er nog dingen zijn die elkaar mogelijk maken, organiseren ze dit jaar het kunsttraject PERSPECTIEF.

Verspreid over drie (cumulatieve) modules brengen ze telkens vier kunstenaars uit verschillende disciplines samen. PLUIMGEWICHT is de eerste etappe van PERSPECTIEF. In de volgende etappe verklanken en verbeelden vier nieuwe makers dit beeldgedicht.

Met dank aan de Stad Antwerpen en Het Debuut