OPENING KOP

14 augustus 2016
KOP Artspace // Grote Goddaard 36 // 2000 Antwerpen

a new space for experimental art events

Een kleine twee jaar geleden namen we met KOP onze intrek in ’t Pand aan de Jan van Gentstraat op het Antwerpse Zuid. We hebben er een creatieve co-workingspace opgericht waar kunstenaars en ondernemers zich vrijuit kunnen ontwikkelen. Inmiddels groeide het ‘creatief collectief onder één dak’ uit tot een waar succes en kon een tweede kunsthuisvesting niet lang meer uitblijven. We zochten en vonden een uiterst geschikt onderkomen in een arbeidershuisje uit de 15de eeuw in de Grote Goddaard, middenin het centrum van de stad. De plek bij uitstek voor nog meer experimenteel en artistiek werk.

Deze tweede thuishaven van KOP leent zich perfect voor tentoonstellingen en is een culturele broedplaats waar artiesten kunnen experimenteren en zich verder ontwikkelen. In deze microkosmos staan vernieuwing, confrontatie, interactie en beleving centraal. Zo zullen bij tijd en wijle kunstenaars uit verschillende disciplines bijeengebracht worden om samen een kruisbestuiving te verwezenlijken. Uit een toonmoment kan dan blijken waartoe de artiesten werden gedreven. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor allerhande projecten; gaande van tentoonstellingen en exposities tot showrooms en pop-upshops. Aarzel dus zeker niet om zelf ook een aanvraag in te dienen om je kunstzinnig werk te etaleren.

Op vrijdag 14 augustus wordt de opening van het nieuwe pand in de Grote Goddaard alvast groots ingezet met de duo-tentoonstelling ‘Barely a Space’ van beeldende kunstenaars Maud Van Haegenborgh en Marie-Charlot Vleminckx. Aan de hand van installaties en beelden (foto/video/projecties) trachten de artiesten aan te tonen dat een ruimte meer is dan het volume an sich. De artistieke spil van hun werk draait althans rond de schoonheid van de verwoede poging.  

Vrijdag 14 augustus van 18u tot 23u in de Grote Goddaard 36, 2000 Antwerpen.

Evenement op Facebook.

Met dank aan de Stad Antwerpen en Vedett!