GAST(e) // OPEN CALL TOONRUIMTE

GAST // Oude Beurs Hofstraat 15 // 2000 Antwerpen

KOP bouwt de werking van de KOP Artspace verder uit binnen het kader van GAST(e). Een multidisciplinaire toonruimte om kwalitatief en artistiek werk, projecten en producten van veel belovend talent uit Antwerpen en omstreken in de kijker te zetten.

GAST(e) transformeert de Oude Beurs tot een bruisende plek voor creatie, presentatie, ontwikkeling en ondernemerschap van jong en nieuw talent.

Om in te spelen op de pertinente nood aan ruimte voor artistieke en creatieve jongeren waar ze elkaar kunnen ontmoeten, ruimte hebben om te creëren, te groeien, te experimenteren en met hun werk naar buiten te komen; slaan Fameus,  Co.Labs en KOP de handen in elkaar. Meer info op: www.tegast.org!

 

 OPEN CALL

KOP roept daarom allerhande artistieke en creatieve makers op die zijn of haar kunstzinnige besognes willen etaleren in onze multidisciplinaire toonruimte. Enkele ruimtes in de Oude Beurs lenen zich perfect voor allerlei kunstzinnige activiteiten zoals tentoonstellingen, performances, concerten, try-outs, showroom, pop-upshop, …

Wij bieden je de mogelijkheid om in juni, juli of augustus gedurende 3 à 4 weken je werk of project voor te stellen aan een groter publiek. We stellen onze ruimtes gratis te jouwer beschikking en geven daarbij ook de nodige productionele en zakelijke ondersteuning om je toonmoment optimaal te laten verlopen. Zo helpen we je met de opbouw, werkmateriaal, communicatie, drukwerk en het presenteren en verkopen van je werk.

Naast jouw creatief vernuft vragen we in ruil voor deze unieke kans actief bij te dragen aan ons project in de Oude Beurs. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in het mee open houden van de tentoonstellingen, het begeleiden van bezoekers, afbreken en opruimen en het occasioneel demonstreren van je skills als barman of -vrouw in de ontmoetingsruimte.

 

Selectiecriteria

Ben je een kunstenaar, maker, performer, collectief, curator,…  uit eender welke kunstdiscipline; tussen 20 en 30 jaar jong en woonachtig in de Provincie Antwerpen?

En heb je iets met vernieuwingeen experimenteel geestvermogen (multidisciplinariteit is een pluspunt) en professionele ambities?

 

Stel je dan kandidaat!

We hebben plaats voor:

– 2 kunstenaars / projecten / collectieven die in juni 3 weekends lang willen exposeren vanaf vr 9/6 t/m zo 25/6

– 2 kunstenaars / projecten / collectieven die in juli 4 weekends lang willen exposeren vanaf za 1/7 t/m zo 23/7

– 1 kunstenaar / project / collectief die in augustus 4 weekends lang wil exposeren vanaf vr 4/8 t/m zo 27/8

Kijkmoment: 25 april van 17u – 19, Hofstraat 15 – 2000 Antwerpen.

 Stuur voor 29 mei een mail naar tegast@kopvzw.be met:

– Je biografie en/of cv (max. 1 A4)

– Je portfolio

– Je projectvoorstel of het werk dat je wilt verwezenlijken (max. 1 A4). Vermeld duidelijk hoeveel ruimte je nodig hebt, in welke periode je wilt exposeren en hoever je al in het maakproces staat (reeds voltooid of nog in aanmaak).

Op 2/5 en 30/5 zullen er selecties plaatsvinden door een jury met leden van o.a. KOP en Het Debuut.

Met dank aan de Stad Antwerpen, Fameus, Co.Labs, Cera en Naft.