OLYMPUS

17 - 27 maart 2016
KOP Artspace // Grote Goddaard 36 // 2000 Antwerpen

Ergens op een berg tussen de goden stellen Waldorf Claw en Jorden Boulet op mythologische, doch geheel eigen wijze, de heersende commercialisering van religie in vraag. Net als de kunstzinnige goden Apollo en Dionysos verkeren ze in een tweestrijd met elkaar. Hun odyssee resulteert in de tentoonstelling OLYMPUS, te bewonderen van 17 t.e.m. 27/03 in onze KOP Arstpace (Grote Goddaard 36).

De clash tussen deze twee artiesten, ergens bovenaan de berg, zal even onvermijdelijk als fascinerend zijn. Speciaal voor KOP brachten ze hun kunst bijeen in de Kop-Artspace en creëerden ze samen enkele unieke werken. Bewonder alvast op 17 maart tijdens de vernissage van OLYMPUS. De tentoonstelling loopt daarna nog tot 27 maart.

De 26-jarige kunstenaar Jorden Boulet zet zich af tegen de manipulatieve kracht van religie als machtsinstituut. Met zijn ironisch gekleurde schilderijen en installaties wil hij de commercialisering ervan compromitteren door aan te tonen dat er een contradictie heerst achter de idyllische façade. Zijn werk vertaalt zich regelmatig in uberkitsch, maar maakt daarom net een geëngageerd statement.
De even jonge illustrator Waldorf Claw gebruikt in tegenstelling tot Boulet de desbetreffende commercialiteit van religie juist als strategie om grote naam te maken in de kunstwereld. Door het uiteenzetten van een al dan niet fictief artistiek-spiritualisme, tracht hij een eenheid te vormen met zijn gelovigen. Religie fungeert voor hem daarbij als een nieuwe betekenisdrager voor zijn werk.

// Waldorfclaw.com // Jordenboulet.be //

Opening: 17 maart van 18u tot 22u

Open op donderdag en vrijdag van 11u tot 18u
en op zaterdag en zondag van 14u tot 18u

KOP Artspace // Grote Goddaard 36, 2000 Antwerpen

Met dank aan de Stad Antwerpen en Vedett.