KUNSTRUCTIEF

9 - 19 september 2016

De zomer loopt helaas weer schoorvoetend op zijn einde. En terwijl de meeste mensen nog in vakantiegedachten verzonken zijn, maken we ons bij KOP stilaan op voor het artistieke najaar. Van woensdag 9 tot en met zaterdag 19 september zullen op verscheidene locaties in Antwerpen allerlei kunstzinnige activiteiten plaatsvinden, waarbij de ondersteuning van (startende) kunstenaars centraal staat.

KUNSTRUCTIEF is een 11-daagse aaneenrijging van projecten, gaande van infosessies en presentaties tot exposities en workshops. Hiermee spelen we in op de vraag van beginnende artiesten naar informatie, knowhow en vaardigheden om zich professioneel te kunnen organiseren.

 

 

 PROGRAMMA

Fight for your copyright

GRATIS infosessie over auteursrechten door SMart.

9 september // 20u  // Het Bos (Ankerrui 5-7, 2000 A’pen)

Inschrijven: info@kopvzw.be

Als beeldend kunstenaar kom je soms in aanraking met auteursrechten of naburige rechten. Ken jij het verschil? Weet je wat te doen als iemand jouw toestemming vraagt om jouw werk te gebruiken of wanneer ongevraagd jouw werk gebruikt wordt?

De organisatie SMart verleent, vanuit hun missie om de werkomstandigheden van kunstenaars te verbeteren, advies en informatie aangaande een creatieve loopbaan. Dirk Vervenne, jurist bij SMart, geeft op woensdag 9 september 2015 om 20u  info over het wat, hoe en waarom van auteursrechten en naburige rechten.

www.smartbe.be // www.hetbos.be

 

Silkscreen workshop

Workshop zeefdruk door GEZEEVER.

12 september // 10u – 13u of 14u – 17u // Gezeever ( Marialei 25, 2018 A’pen)

20 € // inschrijven:info@kopvzw.be 

Gezeever is de open zeefdrukwerkplaats bij De Veerman; een plek waar fans van zeefdruk hun eigen werk kunnen drukken in een professionele en inspirerende omgeving. Mensen worden hier samengebracht en krijgen onder andere de ruimte om ideeën en technieken uit te wisselen.

Tijdens KUNSTRUCTIEF kan je hier een workshop zeefdruk volgen. Deelnemers snijden zelf een sjabloon uit waarmee ze een totebag zullen bedrukken. Verder laten we hun een voorbereide afbeelding in twee kleuren drukken op postkaarten. De deelnemers nemen een totebag en een setje postkaarten mee naar huis. Een workshop duurt drie uur (van 10u tot 13u of van 14u tot 17u) en kost 20 euro (maximum 10 personen per workshop).

Snel inschrijven  is dus de boodschap.

www.gezeever.be

 

Make money with your art

GRATIS infosessie over het kunstenaarsstatuut door SMart.

16 september // 20u // ’t Pand (Jan Van Gentstraat 6, 2000 A’pen)

Inschrijven: info@kopvzw.be

>Een werkloosheidsuitkering combineren met freelance-werk, kan dat en hoe pak je dat aan? …  Een infosessie over de basisregels van de werkloosheid  en de mogelijkheden om te kunnen facturen als je (nog) geen zelfstandige bent.

Tijdens deze infosessie ligt de focus op de zakelijke en juridische kant van het artistieke werk. De organisatie SMart verleent, vanuit hun missie om de werkomstandigheden van kunstenaars te verbeteren, advies en informatie aangaande een creatieve loopbaan.

www.smartbe.be // ‘t Pand

 

Natche x Que Onda Vos

Opening pop-up shop QUE ONDA VOS x Vernissage NATCHE

 11 september // 18u – 23u // KOP (Grote Goddaard 36, 2000 A’pen)

Pop-up shop QUE ONDA VOS
te bezichtigen van 14 t.e.m. 18 september, van 11u tot 18u

De unieke design accessoires van ontwerpster Hanne De Wyngaert worden handgemaakt door inheemse Maya-wevers in Guatemala. Deze zullen te bezichtigen zijn in de pop-up shop bij KOP. De  ontwerpster geeft op 17 september een presentatie geven over haar ervaringen met het oprichten van het fair trade design label QUE ONDA VOS en de sociale impact van het productieproces op arbeiders en lokale gemeenschappen in Guatemala.

www.queondavos.be

 

Vernissage  NATCHE

Deze Antwerpse grafisch ontwerpster/ illustrator/ visual artist ontwikkelde een fascinatie voor de beeldende kunst in al haar mogelijke perspectieven. Geïnspireerd door de verborgen geometrie van het leven tracht ze een abstracte kosmos te scheppen door middel van symmetrie, optische illusies en de symboliek ervan. Dit alles uit zich in een compositum van onder meer prints, zeefdrukken, etsen en lithografieën.

 www.natche.be

 

Presentatie door ontwerpster Hanne De Wyngaert over QUE ONDA VOS en het
combineren van fair-trade en design.

17 september // 20u  // KOP (Grote Goddaard 36, 2000 A’pen)
Inschrijven: info@kopvzw.be

De ontwerpster zal op 17 september een presentatie geven over haar ervaringen met het oprichten van het fair trade design label QUE ONDA VOS en de sociale impact van het productieproces op arbeiders en lokale gemeenschappen in Guatemala.

www.queondavos.be

 

Finissage KUNSTRUCTIEF

19 september // 14u – 20u // KOP (Grote Goddaard 36, 2000 A’pen)

Tijdens het afsluitmoment van KUNSTRUCTIEF zal tentoonstellend beeldend kunstenaar NATCHE  bezoekers voorzien van een gratis introductie in textiel print.  Bezoekers voorzien zelf een accessoire of kledingstuk waarop ze een ontwerp van NATCHE of KOP terplekke kunnen laten drukken.

Neem je mooiste T-shirts, zakdoeken, truien of sokken mee!

 

Illustratrice Sache Eckes van SKETCH nodigt verschillende illustratoren uit om een interactief concept met de bezoekers uit te werken. Tijdens deze happening worden serviesborden onder handen genomen en gecultiveerd tot nieuwe dragers van beeldende kunsten.

www.sketchweb.be

 

We sluiten KUNSTRUCTIEF af in stijl met de finissage van NATCHEs tentoonstelling.
BEATKITCHEN voorziet warme beats op een bedje van jazzy en funky samples!

 

Met dank aan alle deelnemende organisaties:
Het Bos, Gezeever, Sketch, Que Onda Vos

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door De Stad Antwerpen, SMart en Vedett.