KUNSTRUCTIEF

26-28 oktober 2017
KOPLAND, Amerikalei 128 2000 Antwerpen

Op 26, 27 en 28 oktober organiseren we in KOPLAND een reeks infosessies die de zakelijke kant van het kunstenaarschap toelichten. Zodoende spelen we in op de vraag naar de nodige informatie, expertise en knowhow voor de startende kunstenaar en creatieve ondernemer om zich professioneel te organiseren. In samenwerking met enkele deskundigen gaan we na hoe creativiteit en ondernemerschap hand in hand gaan.

PROGRAMMA

Make money with your art

26/10 van 19u30 tot 21u30 @ KOPLAND

Tijdens deze tweedelige infosessie kom je alles te weten over de zakelijke en juridische kant van het creatief ondernemen. Om te beginnen licht Stijn Kums van ACV (expert in de specifieke wetgeving voor kunstenaars) alle aspecten toe van het kunstenaarsstatuut. Daarnaast geeft adviesverlener Julie Scheers van SMart (een coöperatieve structuur voor projectbegeleiding en –beheer) de mogelijkheden weer die zij aanbieden voor freelancers die op zoek zijn naar een alternatief voor het statuut van zelfstandige.

Act like a boss

27/10 van 19u30 tot 21u30 @ KOPLAND

Altijd al je eigen baas willen zijn? Of droom je eerder van occasionele prestaties, de verschillende vergoedingen en hun grensbedragen? Kies je dan best voor een zelfstandig statuut? Of toch liever zelfstandige in bijberoep? Heidi Regemortel (adviseur partners & ondernemers bij Xerius) zorgt met deze infosessie voor de antwoorden op al je vragen. Bovendien geeft ze meer informatie over het gloednieuwe statuut voor de student-zelfstandige, waarbij je verminderde sociale bijdragen betaalt.

Fight for your copyright

28/10 van 11u tot 13u @ KOPLAND

Enig idee over hoe waardevol je ideeën eigenlijk wel zijn? Hoe kan je ze identificeren en beschermen? En hoe zet je deze ideeën om in een commercieel model? In deze infosessie maakt jurist Intellectuele Eigendomsrechten Pieter De Grauwe je wegwijs in de wereld van auteursrechten, contracten, octrooien, modellen en andere nuttige rechten. Verder licht hij toe hoe je vorm geeft aan samenwerkingen met andere partijen.

Price tagging

28/10 van 14u tot 16u @ KOPLAND

Krijg niet alleen waar voor je geld, maar ook geld voor je waar. En hoeveel mag dat dan juist zijn? In deze workshop leert Bert Pieters je hoeveel geld je voor je werk zou kunnen én moeten vragen, en hoe je dat concreet aanpakt. Je ontdekt welke strategieën er zijn om de ideale prijs te bepalen en gaat vervolgens zelf aan de slag. Pieters richtte in 2012 samen met Yves Drieghe het creatief bureau DIFT op. Ze lanceerden o.a. De Invasie, wat jarenlang hét platform voor jonge, strijdvaardige ontwerpers was. Daarnaast schuimt Bert het hele land af om creatieve ondernemers te helpen om de juiste prijs te vragen voor hun werk.

 

 

Laat alle onwetendheid over de zakelijke kant van het kunstenaars- of creatief   ondernemerschap voorgoed achter je liggen en schrijf je snel in voor één van óf alle bovenstaande infosessies via kunstructief@kopvzw.be.

€5 / infosessie KOPLAND // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

 

Met dank aan ACV, Xerius, DIFT, Stad Antwerpen en mogelijk gemaakt met de steun van SMart.