KUNSTRUCTIEF

7 september - 16 november 2016
KOPLAND // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

In samenwerking met SMart en Antwerp. Powered By Creatives organiseren we dit najaar een reeks gratis infosessies om in te spelen op de vraag naar de nodige knowhow en vaardigheden van startende kunstenaars en creatieve ondernemers die zich professioneel willen organiseren.

 

// PROGRAMMA //

MONEY

Infosessie over het kunstenaars- en zelfstandigenstatuut

Tijdens deze infosessie focussen we ons op de zakelijke en juridische kant van creatief ondernemen en het artistiek werk. Hoe combineer je bijvoorbeeld freelance werk met een werkloosheidsuitkering, of hoe factureer je een opdracht of verkoop als je (nog) geen zelfstandige bent? De basisregels van het kunstenaars- en werkloosheidsstatuut en de mogelijkheden daarbij om te kunnen factureren, komen hier uitgebreid aan bod.

Wie? Sofie Potiau, consulente bij SMart
Wanneer? Woensdag 7 september, van 20u tot 21u30
Waar?  KOPLAND @ Amerikalei 128, 2000 Antwerpen

 

COPIRGHT
Infosessie over auteursrechten

Wat zijn auteursrechten en naburige rechten? Wat moet je doen als jouw beelden of muziek gebruikt worden? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een contract auteursrechten? Wat zijn de voor- en nadelen van beheervennootschappen? Hoe worden auteursrechten belast? Wil je op al deze vragen graag een concreet antwoord? Kom dan zeker naar deze gratis infosessies waarin jurist Dirk Vervenne je wegwijs maakt in de wereld van de auteursrechten, meer bepaald in de filmsector  en de beeldende kunstensector.

Wie?
Dirk Vervenne, jurist auteursrechten bij SMart

Wanneer?  
FILM —> woensdag 21 september, van 20u tot 21u30
BEELDENDE KUNSTEN —> woensdag 28 september, van 20u tot 21u30

Waar? 
FILM @ Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen
BEELDENDE KUNSTEN @ KOPLAND, Amerikalei 128, 2000 Antwerpen

 

VISIBILATY

Infosessie over sociale media e.a. communicatiekanalen

Weet je niet goed hoe je jezelf moet voorstellen en promoten? Of hoe je een online profiel uitwerkt en een netwerk opbouwt? Schrijf je dan snel in voor deze infosessie van Vincent Buyssens. Hij is een ‘digital nomad’ die open bloeit in omgevingen waarin technologie, design en maatschappelijke uitdagingen samenvloeien. Met zijn larger than life-ideeën en welbespraaktheid maakt hij furore in de wereld van community management en sociale media.

Wie? Vincent Buyssens, community manager APBC
Wanneer?   Donderdag 13 oktober, van 20u tot 21u30
Waar?  Het Bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen

 

 

CROWDFUNDING

Infosessie over participatieve financiering

Participatieve financiering: wat en hoe? Heidrun Bosteels neemt tijdens deze infosessie de werking van een crowdfundingcampagne onder de loep en geeft enkele sleutels prijs om een succesvolle campagne te voeren. Tot slot bekijken we enkele voorbeelden van verschillende campagnes meer in detail. Heidrun coacht sinds de opstart van Push, het crowdfunding-platform van SMart, kunstenaars tijdens het opstarten en realiseren van hun project.

Wie?                    Heidrun Bosteels, consulent bij SMart
Wanneer?           Woensdag  16 november, van 19u tot 20u30
Waar?                  Fameus (Zaal Zirkus),  Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen

 

Laat alle resterende onwetendheid over de zakelijke kant van het kunstenaars- of creatief   ondernemerschap voorgoed achter je liggen en get down to business. Schrijf je gratis in voor één van óf alle bovenstaande infosessies via knowhow@kopvzw.be.

 

In samenwerking met SMart // APBC // Fameus // Het Bos // Stad Antwerpen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren