Kunstproject tramhalte station Antwerpen Zuid

In samenwerking met district Antwerpen werd kunstenaar en illustrator Robby Decorte uitgenodigd om met  de kinderen van de Brederodebuurt de tramhaltes op te fleuren. Jeugdwerk-groep Kras Zuid en basisscholen De Nieuwe wereld en De Zonnebloem gingen samen met de kunstenaar aan de slag. Tijdens verschillende  workshops tekenden ongeveer 75 kinderen hun bonte versie van ‘de wereld in het klein’ uit op papier. Decorte verwerkte al deze tekeningen tot twee ontwerpen die uiteindelijk zullen prijken op de tramhaltes aan station Zuid.

De niet zo fraaie wachthuisjes aan het station van Antwerpen Zuid krijgen binnenkort een make-over. Dit initiatief kadert tevens in het brede leeromgevingsnetwerk en street art-beleid van de Stad Antwerpen.

Schermafbeelding 2016-08-01 om 17.12.28

Kleurrijk biotoop

Op het eerste ontwerp speelt het leven zich af onder water, tussen het koraalrif. De andere halte ligt verscholen in een heus oerwoud, vol planten en dieren. De artiest zorgt zo  voor een plek waar de reizigers even tot rust komen in een aangename sfeer te midden van de Antwerpse drukte.

De uitwerking van de kleurrijke plannen voor de tramhaltes aan station Zuid lopen van 6 augustus tot 15 augustus.

Met dank aan de Stad Antwerpen!