EXPO // NON PLUS ULTRA

30 juni - 16 juli 2017
GAST // Oude Beurs Hofstraat 15 // 2000 Antwerpen

Illustratieve kunstenaars Juliane Noll, Maureen Pieters en Senne Claes van het jonge kunstcollectief NON PLUS ULTRA stellen vanaf vrijdag 30 juni tentoon in de Oude Beurs met de expo ‘A blind man’s souvenirs’. Drie weken lang schetsen ze daarin de wereld waargenomen door en in de ogen van ‘de blinde’ – een personage uit het boek De Oorgetuige van Elias Canetti.

A BLIND MAN’S SOUVENIR

Waar gaat ‘de blinde’ naartoe? Wat ziet hij tijdens zijn reis? En welke betekenis krijgen zijn foto’s? Aan de hand van muurschilderingen, videobeelden, dia’s en illustraties etaleren de kunstenaars een beeltenis van ‘de blinde’ vanuit zijn perceptie op de wereld. Anders dan bij de gewone mens, waar al snel gewenning optreedt, beschouwt ‘de blinde’ zijn omgeving immer als een exotische en onverminderd betoverende bestemming.

NON PLUS ULTRA

Onder het goedkeurend oog van Juliane Noll palmt NON PLUS ULTRA deze zomer mee de Oude Beurs in als een van de residenten bij GAST(e). Zo organiseren ze drie projecten (m.n. een expo, theaterstuk en muziekavond) waarbij wederzijdse bestuiving tussen kunstdisciplines centraal staat. Het boek De oorgetuige van Elias Canetti, waarin vijftig absurde figuren beschreven worden, vormt daarbij de rode draad. Met ‘A blind man’s souvenirs’ brengen de recent afgestudeerden (St. Lucas, Antwerpen) Claes, Pieters en Noll alvast het personage van ‘de blinde’ tot leven.

Maureen Pieters (°1992) vertaalt haar fascinatie voor de Californische flora en mix van culturen in kleurrijke interpretaties van een eigenaardige wereld. In haar werk onderzoekt ze hoe mystiek en religie in een hedendaagse context ingevuld kunnen worden. Senne Claes (°1992) maakt deel uit van het Antwerpse kledinglabel NOUS en is de bezieler van de edities Zeefdruk In Pakskes. Jonge artiesten creëren daarbij prints die door hem worden gezeefdrukt, uitgebracht en geëxposeerd. Juliane Noll (°1991) verlaat zich in haar werk voornamelijk op grote houtskooltekeningen. Inspiratie vond ze in de woeste landschappen van Tronçais (Frankrijk) en zijn een vaak wederkerend thema.

Juliane Noll: www.behance.net/JulianeNoll
Maureen Pieters: www.instagram.com/morripieters/
Senne Claes: www.senneclaes.com

 

VERNISSAGE: vrijdag 30 juni van 20u tot 24u
FINISSAGE: zondag 16 juli van 12u tot 18u
Elke zaterdag en zondag open van 12u tot 18u ( op 01/7 tot 20u)

GAST // Oude Beurs
Hofstraat 15
2000 Antwerpen

Samen met organisaties Fameus en Co.Labs transformeren we deze zomer de Oude Beurs tot een bruisende plek voor creatie, presentatie, ontwikkeling en ondernemerschap van jong en nieuw talent. Door middel van een open call bieden we kunstenaars de kans om hun artistiek werk, project en/of product in de kijker te zetten. 

Het weekend van 30 juni, 1 en 2 juli gaat eveneens gepaard met de grote opening van GAST(e). Dit wordt in de Oude Beurs en omgeving groots gevierd met muziek, kunstmarktjes, expo’s, eten, drank en nog veel meer. Wees er zeker bij! Meer info vind je op onze facebookpagina of op de website van GAST.

Met dank aan de Stad Antwerpen!