DELUSIONS OF GRANDEUR

6 september 2014
Duinstraat 124 // 2060 Antwerpen

De tijden van zonovergoten terrasjes en propvolle parken zijn voorbij. De zomer van 2014 loopt stilaan op z’n einde. Reden te meer voor KOP vzw om haar schouders te zetten onder een groots project. Op zaterdag 6 september stellen kunstenaars met kapsones Jos Verwer (Daspasfunky) en William Ludwig (Master Ludwig) hun grootheidswaanzin tentoon tijdens de unieke expositie ‘Delusions of grandeur’.

Voor hun nieuwste project riep KOP de hulp in van megalomaan Jos Verwer. Met een onafzienbare zelfzekerheid die het een visionair beaamt, doopte de man achter Daspasfunky zichzelf om tot artistiek leider van het hele gebeuren. Als beeldend kunstenaar brengt hij mensen in vervoering met neoclassicistische en af en toe kitscherige illustraties. Antwerpen is echter nooit te klein voor nog een zelfverheven kunstgod.

Verwer zocht en vond zijn equivalent in opkomend fenomeen William Ludwig, beter bekend als Master Ludwig. Met de nodige absurditeit in zijn tekeningen en schilderijen stelt hij niet alleen de kunstwereld aan de kaak, maar ook de samenleving in zijn geheel. Het gouden duo ziet het creëren van kunst als een geschenk aan het volk en pretendeert ons dat te geven waar we recht op hebben… Van grootheidswaanzin gesproken.

Met een zelfingenomen kijk op het leven leggen ze humor aan de dag die iedereen doet grijnzen. Oordeel zelf op zaterdag 6 september vanaf 16u in de Duinstraat 124, 2060 Antwerpen. Naast enkele narcistische kunstenaars vind je er ook de betere drank, hap en muziek, met om 20u30 een eerste live optreden van Hears. ‘Delusions of grandeur’ blijft ook op zondag 7 september te bewonderen tussen 14u en 18u. Werkelijk een expo waar je niet omheen kan.

© Meeusen, S.

www.daspasfunky.com  // www.fortludwig.be

************

About ‘HEARS’

It took a while before Tom (guitar, vocals) and Roel (drummer) got the right people with the right mindset together, but after meeting Brendan (bass) on a japanese whalingship and     Laurent (guitar) in the park at night, the band finally got going. The journey of the international men of Hears is about to unfold. Come watch, listen and help Hears to cut it’s navel cord of this musical adventure. As our drummer’s dad once said to his neighbour: ‘No no! It’s more then just noise!’