Co-workingspace ‘T PAND

30 april 2014
’T Pand // Jan Van Gentstraat // 2000 Antwerpen

Een verlaten bouwwerk, aan de rand van ’t stad, kwijnt weg in de schaduw van het imposante justitiepaleis. Voor sommigen een doorn in het oog, voor anderen een unieke kans… Kunstenorganisatie KOP VZW kwam en zag dat het goed was. Het idee werd geboren om een co-workingspace op te richten waar jonge ondernemers zich vrijuit kunnen ontwikkelen. Kortom: een creatief collectief onder één dak. En zo zal het geschieden. Acht weken later doopten ze hun nieuwbakken project om tot ’t Pand. In deze artistieke broedplaats aan de Jan Van Gentstraat stellen KOP-oprichters Daniela Castro Ramirez en Joesra Meeusen betaalbare atelierruimte ter beschikking voor kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en andere ondernemers. Dusdanig moedigen ze unieke samenwerkingen aan waarbij kruisbestuivingen tussen verschillende kunstdisciplines in leven worden geroepen. Inmiddels vonden 18 kunstenaars hun weg naar ’t Pand.

Sarah Deruwe, Katinka de Jonge, Maurice knitwear, William Ludwig, De Twee, Studio Jangojim, Jo Caimo, Pieter Pelgrims and many more…

Op woensdag 30 april stellen KOP VZW, in samenwerking met Veronique Leysen van Maurice Knitwear, en alle andere ondernemers hun project voor aan de wereld. ’t Pand opent zijn deuren om iedereen te inspireren.

Met dank aan Damon De Backer en Simon De Graef voor de foto’s!