EXPO // CASUAL HOBOS

15 - 16 september 2017
GAST // Oude Beurs Hofstraat 15 // 2000 Antwerpen

Ten tijde van de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw trokken Amerikaanse arbeiders van stad tot stad op zoek naar werk door ongezien mee te liften met goederentreinen. Zo ontstond er een subcultuur van nomaden die het land doorkruisten in de hoop op een beter leven. In navolging van deze zogenoemde hobo’s reisden vier Antwerpse zonderlingen met weinig meer dan enkele blikken ravioli en flessen drinkbaar water doorheen West-Europa om deze traditie in ere te herstellen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september scheppen ze met de expo CASUAL HOBOS een sfeerbeeld van hun driften langs de onthechte paden van het huidige transformerende klimaat. Verwacht je aan foto’s van moderne hobo’s die wachten op de volgende trein, niksend in het struikgewas; videobeelden van verveling, bovenop een lege wagon van een cargotrein; momentopnames van blikken ravioli op een houtvuur; schilderingen van individuen die zich overgeven aan de onberekenbaarheid van het weer en de wisselvalligheid van het treinnetwerk; zeefdrukken en illustraties van een reis naar nergens…

Op vrijdag 15 september zetten we voor de allerlaatste keer in de Oude Beurs bij GAST(e) de deuren vanaf 19u open voor de vernissage van CASUAL HOBOS. Roda Lits speelt ten dans, Captain Crack draait de plaatjes. Op zaterdag 16 september kan je er ook nog terecht voor customized handpoke tattoos geïnspireerd op de hobo-trip, van de hand van El Neoray. Wees welkom! Er zal ravioli zijn.

 

CASUAL HOBOS

Vernissage op vrijdag 15 september van 19u tot 23u.

Open op zaterdag 16 september van 13u tot 18u.

Met dank aan Fameus, GAST(e) en Stad Antwerpen.