BYOB

17 september 2016
Oud postkantoor // Groenplaats, Pandstraat 5 // 2000 Antwerpen
Op zaterdag 17 september brengen we het internationale kunstproject Bring Your Own Beamer (BYOB) voor de eerste keer naar Antwerpen. Het credo van het wereldwijde open source concept van Rafaël Rozendaal is simpel: ‘Find a space, invite many artists and ask them to bring their projectors.’ Zo gezegd, bijna zo gedaan. Het oude postkantoor aan de Groenplaats wordt eenmalig omgevormd tot een visueel universum voor zowel makers als liefhebbers van het geprojecteerde beeld.

OPEN CALL

In het kader van Antwerp City Drops komen tijdens BYOB meerdere VJ’s samen onder één dak. Wil je als VJ,  video- of projectie kunstenaar ook deel uitmaken van dit fenomeen door een try-out te geven van je (audio)visueel kunnen? Of zoek je een podium om een eigen show met visuals en muziek uit te testen? Huur/leen/koop jezelf dan een beamer en stuur vóór 1 september een mail met je gegevens, concept en korte bio naar byob@kopvzw.be.

/////

NACHT COLLECTIEF
Adriaan de Roover ( Oaktree ), Bart Claessens en Thomas Thai ( oprichter van het alom bekende Nacht Collectief) laten tijdens hun performance grenzen vervagen tussen het profiel van muziekproducer en visual artist. Dit doen zij door geen specifieke rollen aan elkaar toe te kennen. 

Door live interactie van het trio en het rondsturen van beeld en geluid doorheen hun setup wordt door middel van programmeercode een nieuwe dimensie gegeven aan hun audiovisuele showcase.

www.nachtcollectief.be

/////

KOO x NATCHE
KOO is het muzikaal duo uit Antwerpen en Istanbul. Voor hun live performances van experimentele elektronische muziek werken ze samen met de Antwerpse VJ NATCHE. In die hoedanigheid belichten KOO X NATCHE met enige obscuriteit de esthetische perceptie van hun muzikale en visuele samenspel. 

soundcloud.com/koomuziek
www.natche.be

Vanaf 16u openen we de deuren van het voormalig postgebouw aan de Groenplaats en word je door mapping, live coding, video en projecties allerhande meegezogen in een visueel vacuüm. En om het concept BYOB meer op de kaart te brengen in Antwerpen, is het gratis!

/////

BYOB: 17.09.2016
Gratis inkom
Oud postkantoor Groenplaats, Pandstraat 5, 2000 Antwerpen

16u: deuren + BYOB // 22u: KOO X NATCHE // 23u: Nacht Collectief //

OPEN CALL : vóór 01.09.16
byob@kopvzw.be

/////

 Met dank aan de sportdienst Stad Antwerpen,  Antwerp City Drops en Nacht Collectief!

Antwerpcitydrops.be
byobworldwide.com