BARELY A SPACE

14 - 16 augustus 2016
KOP Artspace // Grote Goddaard 36 // 2000 Antwerpen

Op vrijdag 14 augustus openen we onze nieuwe galerij annex culturele broedplaats in de Grote Goddaard 36 te Antwerpen. Geen betere gelegenheid dient zich aan voor de tentoonstelling Barely a Space van beeldende kunstenaars Maud Van Haegenborgh en Marie-Charlot Vleminckx. Hiervoor gingen de twee artiesten niet alleen de confrontatie aan met elkaar, maar ook met elkanders kunstdiscipline en de ruimte die voor handen lag. Resultaat: een complexe, maar deugddoende en vruchtbare samenwerking.

Deze twee Antwerpse kunstenaars staan al enige tijd op het samenwerkingsverlanglijstje van KOP. De nuchterheid waarmee beide jonge vrouwen in het leven staan, sijpelt door tot in hun werk en is zonder enige vorm van gewichtigheid ontwapenend. Beelden die door Marie-Charlot Vleminckx gefotografeerd of gefilmd zijn, lijken haast documenten te worden. Het proces in haar werk is derhalve ook het uiteindelijke werk van het proces. Maud Van Haegenborgh tracht op haar beurt telkens een ‘open ruimte’ te scheppen waar het heersende regime geen vat op heeft. Zo creëert ze met installaties van eigen makelij haar ideale ruimte binnenin de voorgeschreven lokaliteit.

De tentoonstelling ‘Barely a Space’ geeft gestalte aan hun samenwerking. De artiesten vertrekken vanuit het idee dat een ruimte meer is dan het volume. Door middel van het bouwen van een installatie en de nauwgezette documentatie ervan proberen ze de ruimte van het pand (schijnbaar) groter te maken.

Zij die zelf willen ervaren hoe een suggestief vertrek de ruimte rondom ons kan beïnvloeden,  zijn van harte welkom op vrijdag 14 augustus van 18u tot 23u voor de opening van de expositie ‘Barely a Space’. Deze keer middenin het centrum van Antwerpen, Grote Goddaard 36.

Tentoonstelling loopt t.e.m. 16 augustus, openingsuren 14u – 18u.

www.maudvanhaegenborgh.be

www.marie-charlot.blogspot.be

 

Met dank aan de Stad Antwerpen!