3 JAAR KOP

2 september 2016
KOP Artspace // Grote Goddaard 36 // 2000 Antwerpen

Het jaar 2013 zal voor velen van ons de geschiedenisboeken ingaan als het jaar waarin Filip de natie onder zijn hoede nam. Lang leve de koning! Niettemin richtten we in datzelfde jaar ook het Kunstenaars Ondersteunend Platform op. Maar hoewel na drie jaar de monarchie nog steeds ergens halverwege op de helling staat, is het bestaan van KOP inmiddels fundamenteel geïnstitueerd. Lang leve KOP :)!

Dit heuglijke feit – althans het driejarig bestaan van KOP – vieren we op vrijdag 2 september met een vinyl expo in de KOP Artspace in de Grote Goddaard. We selecteerden een dertigtal kunstenaars uit het creatief verleden, heden en toekomst van KOP en vroegen hen om een platenhoes voor hun favoriete elpee te ontwerpen. Tijdens de expositie worden zowel de originele hoezen als de geherinterpreteerde versies tentoongesteld.

KOP

Sinds 2013 stellen we met KOP vzw als missie de presentatie en ondersteuning van kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines voorop. Al drie jaar lang omringen we ons met geweldige kunstenaars, jonge ondernemers en omnipotente artiesten. Vanuit onze creatieve co-workingspace KOPLAND aan de Amerikalei 128 bieden we ondersteuning  aan voor zowel jong talent als meer gevestigde waarden uit het kunstvak. De KOP Artspace is een presentatieplatform  in de Grote Goddaard waar je terecht kan voor tal van expo’s, infosessies en andere artistieke activiteiten.

Op vrijdag 2 september openen we vanaf 20u de deuren van onze vinyl expo met kunstzinnige platenhoezen van o.a. Charlotte Dumortier, Pointdextr, Rein Vincke, Joao Sineiro, Kevin Cuyt, Jos Verwer, Jango Jim, Maud Van Haegenborgh, Cazzimir Meulemans, Agnes Schneidewind, Sfun, Dries Van Doorn, Karen Vantvelt, Marie Charlot Vleminckx, Natche, Gil Guerra, Tomás Opinião en niet te vergeten, huisillustrator en -vormgever El Neoray!

Verwacht je kortom aan heel wat platenhoezen, bijpassende muziek, goed gezelschap en een royale hoeveelheid drank.

Ook op 3, 4, 8, 9, 10 en 11 september kan je nog terecht in de KOP Artspace voor deze tentoonstelling, telkens van 14u tot 18u.

 

3 JAAR KOP // Vinyl expo

Opening: vrijdag 2 september, 20u

Open: donderdag – zondag t.e.m. 11 september van 14u tot 18u

KOP Artspace, Grote Goddaard 36, 2000 Antwerpen.

Illustratie: El Neoray

Met dank aan Stad Antwerpen // Vedett // jullie!