Over KOP

Het leven van jonge kunstenaars en startende creatieve ondernemers valt niet te onderschatten. De weg naar erkenning en succes (en in de eerste plaats overleving) is namelijk geplaveid met een hoop administratieve rompslomp, schaarse werkruimte en weinig presentatiemogelijkheden. Om enerzijds het leed van deze benadeelde minderheden enigszins te verzachten en anderzijds het artistiek talent uit Antwerpen en omstreken te stimuleren en ondersteunen, richtten Joesra Meeusen en Daniela Castro Ramirez in 2013 de vzw K(unstenaars) O(ndersteunend) P(latform) op.

Het begon allemaal met de ietwat clandestiene tentoonstelling ‘The Nightwatch’ in het stadhuis van Antwerpen. Gaandeweg vonden we met KOP verschillende onderkomens in leegstaande panden om onze werking verder uit te bouwen. Zo boden we onder andere atelierruimtes aan in ’t Pand in de Jan Van Gentstraat, moedigden we samenwerkingen aan tussen kunstenaars uit verschillende disciplines in onze artspace in de Grote Goddaard en spoorden we bijzondere plaatsen op in Antwerpen om tentoonstellingen te organiseren.

In 2016 namen we uiteindelijk onze intrek in een prachtig hoekpand op de Amerikalei en doopten onze nieuwe stek om tot het creatieve toevluchtsoord KOPLAND. Hier op ons huidig adres blijkt de kunstzinnige grond uiterst vruchtbaar en stroomt de inspiratie samen met het water uit de kraan. We brengen onze werking, artspace en coworking samen onder één dak en bieden hier unieke werkruimtes, infosessies, buitengewone expo’s en heel veel meer aan. Kom gerust eens langs met je idee of project: onze deur staat altijd open (figuurlijk dan toch).

KOPTEAM

Daniela Castro Ramirez
koprichter
daniela(at)kopvzw.be
Jeroen Veldkamp
vormgever
hello(at)el-neoray.be
Arkasha Keysers
communicatie medewerker
arkasha(at)kopvzw.be
Lies Moerman
zakelijk beheer
lies(at)kopvzw.be
Sarah Meeusen
copywriter
sarah(at)kopvzw.be
Luca Lemmens
logistiek medewerker
luca(at)kopvzw.be
Mathias Hannes
fotograaf
mathiashannes(at)gmail.com

PARTNERS