INFOSESSIE ZELFSTANDIGENSTATUUT & ALTERNATIEVEN (07.12)

7 december 2019
KOPLAND // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

In samenwerking met Het Bos en SMart organiseert KOP een aantal infosessies waarin we de praktische en zakelijke aspecten van het kunstenaarschap toelichten. Op 7 december kom je dankzij Toon De Schutter (Xerius) en Annelies De Brabandere (SMart) alles te weten over het zelfstandigenstatuut en mogelijke alternatieven.

Tijdens deze infosessie praat Toon De Schutter van Xerius je helemaal onder de tafel over het zelfstandigenstatuut, occasionele prestaties, verschillende vergoedingen en hun grensbedragen.
Daarnaast somt Annelies De Brabandere van SMart (een coöperatieve structuur voor projectbegeleiding en –beheer) alle mogelijkheden op die zij aanbieden voor freelancers die op zoek zijn naar een alternatief voor het statuut van zelfstandige.

Na de infosessie nemen Johannes Siemann en Arkasha Keysers het woord tijdens de artist talk. Johannes Siemann is al meer dan 10 jaar kunstenaar in hoofdberoep in de wereld van circus, muziek en kunsthandwerk. Daarnaast begeleidt hij zelf ook mensen met artistieke wensen en projecten. Arkasha Keysers werkt als journaliste en copywriter al enige tijd als freelancer met een zelfstandigenstatuut. Beiden delen ze hun ervaringen over hoe het er in de realiteit aan toegaat.

Infosessie: ZELFSTANDIGENSTATUUT & ALTERNATIEVEN
@ KOPland // Amerikalei 128 // Antwerpen
Op zaterdag 7 december 2019 van 11u tot 13u30 (€10 cash)
Inschrijven via kunstructief@kopvzw.be (beperkt aantal plaatsen)

Met de steun van Het Bos en SMart.