MELTED MOAN // Interview met L’imparfait, La Serena en Waxsalon

15.04 - 24.04.2022
KOP Artspace, Amerikalei 128, 2000 Antwerpen

KOP wordt Artspace met pop-up-bar en opent met een kreun van een expo.

KOP’s Artspace heropent op 15 april met werken van Melted Moan. We spreken met  Sarah Marie Nicole Budts, Kim Van den Bergh en Edith Vandenhoeck. Ze exposeren persoonlijk werk, met sensualiteit en mystiek als rode draad.

 

 

 

Hey! Vertel eens, wat gaan jullie presenteren tijdens ‘Melted Moan’?

Sarah: “Kimono’s, sexy body’s en sculpturele kaarsen, all designed & made in Antwerp city.

 

Hoe zouden jullie je werk omschrijven?

Sarah: “Vanuit mijn achtergrond als theaterkostuum ontwerper maak ik mode, maar anders dan veel ontwerpers maak ik ook mijn patronen zelf. Mijn stuks zijn dus van begin tot eind van mijn hand. Het liefst werk ik met natuurlijke producten en materialen. Ik hou ervan wanneer dingen leven, daarna verslijten en tenslotte weer vergaan. De cyclus van het leven, maar dan in kleding.”

Kim: “Ik heb een opleiding gevolgd om lingerie en korsetten te maken. Ik vind het fijn om stuks voor mezelf te maken en voor mensen in mijn naaste omgeving. Zo blijft het iets persoonlijks, haal ik er echt plezier uit en kan ik het naast mijn job als sociaal werker doen.”

Edith: Ik werk als assistent voor Rinus Vandevelde, maak kaders voor encadreur Tom Van Camp en uitvoerend beeldhouwwerk voor grafisch bureau Toykyo. Samen met Manon Kündig exposeer ik op Melted Moan eigen werk onder de noemer Waxsalon.

 

Wat voor werk mogen we van jullie verwachten?

Sarah: Ik zal kimono’s presenteren die ik met shibori, een traditionele Japanse vouwtechniek, heb gekleurd, met natuurlijke pigmenten van de idigoplant. Kimono’s intrigeren mij, de hele Aziatische cultuur eigenlijk. Een kimono is tijdloos en met de traditionele kleurtechniek geef ik de kimono voor een stukje haar historiek terug. Door de verftechniek is elk stuk bovendien uniek.

Kim: Ik presenteer drie verschillende body’s, één voor elke gelegenheid. Eén sobere met open rug die je onder een jeans kan dragen, één met kant en één wat meer kinky exemplaar. Met de body’s wil ik vrouwelijkheid in de verf zetten, want wie mooie lingerie draagt, kan de wereld aan.

Edith: Twee jaar geleden bedachten Manon en ik dat het leuk zou zijn om samen iets te maken. En toen ik Kim ontmoette, motiveerde ik haar om iets met haar lingerie te doen. “Maar dan moet jij ook iets doen”, kaatste ze terug. Ik ben weer bij Manon gaan aankloppen voor een samenwerking. We hebben kaarsen gemaakt, die er heel alien uitzien. De houder van de kaars is van keramiek en kan je nadien opnieuw gebruiken. Voor de kleuren hebben we gespeeld met de andere betekenis van waxsalon, die van waxen, ontharen. De houders zijn vleeskleurig, de kaarsen hebben felle waxkleurtjes. Je zal wel zien.

“Met de traditionele kleurtechniek geef ik de kimono een stukje van haar historiek terug”

 

Wat is de rode draad in jullie expo?

Kim: We creëren een sensueel sfeertje, waarin female empowerment sterk naar voren komt.

Edith: We tonen vrouwelijkheid in alle aspecten van het woord. Het is een expo voor en door vrouwen, met kleding, lingerie en kaarsen. Het wordt esthetisch, sexy en sfeervol.

Sarah: Alledrie zijn we creatieve vakmensen, maar vaak werken we in functie van anderen. Dit is het moment om zelf naar buiten te komen met ons werk. Tot nog toe hebben we dat niet gedurfd, maar nu motiveren we elkaar. Samen staan we sterker.

“Melted Moan staat voor het samensmelten van sensualiteit, de maan en de schoonheid van de vrouw.”

 

Wat kunnen bezoekers precies verwachten?

Kim: een mysterieuze, mystieke, warme, gezellige avond met een performance. Op de openingsavond komt er een danseres een sensuele dans brengen.

Edith: Het wordt iets tussen een event en een expo. Voor alle zintuigen is er wel iets, een totaalervaring.

 

Hoe kwamen jullie op de naam Melted Moan?

Kim: We hebben eerst met moon gespeeld, omdat het volle maan is tijdens het weekend van de opening, maar dan kwamen we op moan, kreun. Melted Moan staat voor het samensmelten van sensualiteit, de maan en de schoonheid van de vrouw.

 

De werken zullen te koop zijn tijdens de expo.
Voor extra bestellingen neem je contact op met de makers:
Sarah Marie Nicole Budts
Kim Van den Bergh
Edith Vandenhoeck

 

Melted Moan opent in KOP x SIPPIN,
op vrijdag 15 april van 17u tot 23u.

En is twee weekends open op vrijdag, zaterdag en zondag

Vrij 17u-23u
Za 14u-23u
Zo 14u-18u

Beeld flyer: Natche.