OPENING ARTSPACE + OPEN ATELIER KOPLAND (15-16.12.2017)

15 - 16 december 2017
KOPLAND // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Aangezien Antwerpen zich de laatste tijd ontpopt heeft tot een soort ‘renovation island’, deed het goede moment zich voor om ook bij KOP wat veranderingen door te voeren. En het heeft ons misschien een beetje bloed, zweet en een paar tranen gekost, maar de nieuwe artspace én website is vanaf heden een feit. We openen de wedergeboorte van KOPLAND in compleet eigenzinnige stijl met op vrijdag 15 december de expo ‘Jeans om te zien‘ en op zaterdag 16 december met een open atelier.

Sinds januari 2016  bevindt het creatieve toevluchtsoord van KOP zich op de Amerikalei 128 in Antwerpen. Hier in KOPLAND werken we aan een multidisciplinaire werk- en ontmoetingsplek waar kunstenaars en creatieve ondernemers hun ideeën omzetten naar realiteit. Ondertussen zijn we twee jaar verder en werd het hoog tijd om onder ons dak ook een presentatieplatform op te richten waar we zowel eigen, als externe projecten zullen organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. We sloopten de eerste verdieping van ons pand en lieten er interieurarchitecte Laure Dever haar ding doen. Wees welgekomen en aanschouw onze nieuwe artspace op 15 en 16 december tijdens het groot openingsweekend van KOPLAND!

Vrijdag 15 december: 19u tot 23u  / JEANS OM TE ZIEN

Jeansfrakskes-expo waarbij we inspirerende kunstenaars uitnodigen om hun eigen ontwerp aan te brengen op een jeansfrakske.

DJ’s: Atelier Central & Das Pas Funky

Neem zeker ook je eigen jeansfrakske mee naar de opening. Tussen 20u en 22u kan je het laten zeefdrukken door de ‘open print club’ Atelier Van deZon. € 15, keuze uit twee designs.

Zaterdag 16 december: 13u – 18u  / OPEN ATELIER

Onze residenten van KOPLAND stellen hun werkplek open tijdens het open atelier. Van grafische vormgeving en illustratie tot meubelontwerp en lederbewerking. Komt dat zien!
Doe je ook te goed aan een overheerlijke lunch (vrije bijdrage) van het food- en art-collectief Wild Project. Komt dat proeven!

Neem zeker ook je eigen jeansfrakske mee naar de opening. Tussen 15u en 17u kan je het laten zeefdrukken door de ‘open print club’ Atelier Van deZon. € 15, keuze uit twee designs.

KOPLAND RESIDENTEN:

Sarah Deruwe – lederen handtassen & accessoires

Charlotte Dumortier – illustratrice

Laure Dever – interieurvormgeving & meubelontwerp

MOSSTUDIO – grafisch bureau

Jill Drossaert – architecte

Atelier Van deZon – open print club

Frederik Van den Stock – (strip)tekenaar

Arkasha Keysers – journalist / copywriter / vertaler

Jessie Van Den Broek – beeldend kunstenaar & kostuumontwerp

Jos Verwer – illustrator

El Neoray – illustrator & designer

Studio Cis Kadanz – textile art

 

 

Vanaf 21u30 kan je terecht in Het Bos voor het derde traject van PERSPECTIEF – het samenwerkingsproject van Het Debuut en KOP. Tijdens AMORF krijg je de screening ‘KOBALT’ van Constanze Wouters te zien, waarin ze de vorige twee trajecten van PERSPECTIEF in beeld brengt. In deze documentaire zoekt ze toenadering bij een groep wandelaars in een verlaten steengroeve. Eén van hen start een conversatie over een Kerstdag in Montana.