KOPLABO // COCOON // Celina Vleugels x Issa Mushidi

Residentie: 05.10 - 29.10 Vernissage: 30.10 Expo: 31.10 - 30.11
KOP Artspace// Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Celina Vleugels en Issa Mushidi werken allebei op een intuïtieve manier. KOP ging aan samenwerking aan met Nightwatch van het FOMU, waar Issa en Celina binnen een groepstentoonstelling hadden geëxposeerd, en vroeg hen om samen te bouwen aan een KOPLABO. Het resultaat: COCOON.

Deze expo blijft ook met de verstrengde coronamaatregelen open. Alleen kom je als bezoeker niet binnen in de Artspace, maar loop je KOP’s betonnen trapje op en bekijk je de expo door het grote vensterraam. Tijdens de opening op vrijdag 30.10 geven de kunstenaars buiten extra uitleg.

 

Over COCOON:

Met COCOON creëren Celina Vleugels en Issa Mushidi samen een fictieve wereld waarin alles kan. Ze hopen dat de ander rationele betekenis vindt in wat ze tijdens hun residentie intuïtief scheppen. Ze gingen aan de slag met elkaars disciplines en experimenteerden met vilt, foto’s, het hergebruik van stoffen, handgeborduurde elementen en textielcollage. Hiermee maakten ze beiden gelaagde werken waarin geborgenheid, maar ook eenzaamheid vervat zitten: kenmerken van deze verwarrende tijd.

 

Over de kunstenaars:

Omdat haar werk op de dunne lijn tussen textiel en schilderkunst ligt, volgt Celina Vleugels (1996) na haar Masterdiploma in de schilderkunst nog een verkort traject Textieldesign. Herinneringen die zich als flarden via momentopnames ontpoppen, vormen de basis van haar werkproces. Celina’s beelden bestaan uit collages die intuïtief tot stand komen en uiteindelijk een nieuwe wereld vormen. Ze gebruikt daarvoor verf, draad, textiel, handgeborduurde stukken, vilt en gerecycleerd materiaal. Haar werk representeert haar verlangen naar het verleden, of naar momenten die zelfs nooit hebben plaatsgevonden.

Issa Mushidi (1997) studeert Textieldesign in Gent. In haar werken gebruikt ze textiel als canvas voor haar creaties als gedrukte prints, geweven doek en video. Ze houdt ervan wanneer vormen oneindig vervormen en wanneer vormen vervormen in oneindigheid. Daarvoor laat ze verschillende media samenkomen: posters, gedrukte prints op textiel, gewoven doeken, borduursels, video, sculptuur en kleding. Issa houdt van het constante proces dat zich tussen werken onderling afspeelt. De voltooiing van het ene werk zet het andere in gang, als een kettingreactie.

 

Residentie: 5.10 – 29.10

Opening: 30.10. // 16u – 20u (met buiten een uitleg van de kunstenaars)

Expo Open: 31.10 – 30.11 // Doorlopend open 24/7