EXPO // HUISJE TUINTJE GALERISTJE // Felix Declercq x Emma Robertsson x Laurens Legiers x Floris Van Look (05.09 – 15.09)

05.09 t.e.m. 15.09
KOP artspace, Amerikalei 128, Antwerpen

Voor de expo ‘Huisje tuintje galeristje’ construeren vier kunstenaars een Zweeds Lusthus – een houten huisje in de tuin als alternatief voor een sommarstuga of zomerhuis elders. De muren van hun toevluchtsoord bestaan uit schilderijen die zowel uitschuifbaar als inwisselbaar zijn.

De vier jonge kunstenaars Felix Declercq, Emma Robertsson, Laurens Legiers en Floris Van Look, deelden vier jaar lang wel en wee aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Het leven was er goed en hun toekomstbeeld rooskleurig. 

Op zoek naar roem (en een degelijk basisinkomen) laten ze hun veilige thuishaven nu achter zich. In hun confrontatie met de realiteit zoekt het viertal bescherming in en rond een houten huisje, dat meteen ook dienst doet als verplaatsbare galerij.

 

 

Felix Declercq
Een blonde jagerszoon, die opgroeide in een wijk aan de rand van een bos. Nu schildert hij in Antwerpen en houdt van Stranger Things, Mesopotamische waterputten, Tyler The Creator, maïsvelden, E.T. en Bob Dylan. Daarnaast maakt hij van bioplastiek wasbeerkooien, tafels, knuppels en stoelen. Hij heeft geen idee waar hij mee bezig is, maar houdt van het maken van dingen en ook van de YouTubevideo: ‘building A homemade raccoon trap! – Alex Peric’
www.felixdeclercqdua.tumblr.com

 

Emma Robertsson
Jonge vrouw uit Zweden, schilderde o.a. een “housewife on the run” en “picknick on green fields”. Dit in eenvoudige penseelstreken en op houten plankjes. Hierop voortbouwend ontstond een houten huisje, een Zweeds ‘Lusthus’ (een huisje in de tuin als alternatief voor een ‘sommar stuga’ of een zomerhuis). De muren zijn uitschuifbaar, inwisselbaar en bestaan uit haar schilderijen. In en rond het Lusthus wordt het werk gepresenteerd en thee gedronken.
www.emmakarolinarobertssonkarlsson.tumblr.com

 

Laurens Legiers
Laurens Legiers werkt en woont in Antwerpen nadat hij in 2018 afstudeerde aan de academie in Antwerpen. Samen met Floris Van Look deelt hij een atelier in Borgerhout. Nu schildert hij rotsachtige landschappen waar zich afwisselend een verhaal in afspeelt dat hij leest, ziet of mee maakt.
www.laurenslegiers.tumblr.com

 

Floris Van Look
Liet na 4 jaar psychologie en 3 maanden architectuur zijn universitaire studies met een open einde. Hij kon geen stoelen perfect natekenen maar zijn tekeningen leken wel “van een schilder”. Nog eens 4 jaar later zit hij op zijn atelier, dat hij deelt met Laurens Legiers, te peinzen over een onderwerp voor zijn volgende schilderij. Probeert te overdrijven, zowel in zijn proporties als in zijn verfgebruik, misschien als reactie op onze digitale informatiecultuur.
“Ohne Übertreibung kann man gar nichts sagen“ Thomas Bernhard
www.rooksalon.tumblr.com

 

Van 5 t.e.m. 15 september tonen Declercq, Robertsson, Legiers en Van Look hun werk in en rond het Lusthus

Vernissage: donderdag 5 september 2019 van 19u tot 22u @ KOP artspace

Openingsuren: Telkens vrij-zat-zon van 13u tot 18u, te bezichtigen t.e.m. zondag 15 september 2019