KOPLABO // GENERATION TRANSMUTATION (18.05.2018)

18 mei 2018 - 27 mei 2018
KOP Artspace// Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Voor het eerstvolgende KOPLABO nodigde curator Donia Shahali kunstenaars Nathan Cha, Daphne Okon en Mathilde Timmerman uit voor een residentie bij ons in KOPLAND. Vanaf vrijdag 18 mei t.e.m. zondag 31 mei kan je in onze artspace het resultaat bewonderen tijdens de expo en live performance Generation Transmutation. Hun collaboratie vertrekt vanuit de idee van een slapende entiteit waarbij het publiek figureert als een sluimerende observator.

 

In de live performance brengen de drie kunstenaars hun eigen interpretatie van Kafka’s kortverhaal ‘At Night’ ten berde en duiden ze op de verbondenheid van mensen in onze huidige samenleving. Ze stellen de nieuwe constellatie vast in onze maatschappij, namelijk die van Generation Transmutation – een generatie waarin trans-media, trans-thematiek en trans-identiteit de bovenhand neemt.

De expo die voortvloeit uit de residentie van deze drie kunstenaars kan je vanaf 18 mei t.e.m. 31 mei bewonderen in onze artspace. Verwacht je o.a. aan schilderijen aan de hand van Nathan Cha, fotografie van Daphne Okon en kostuumontwerpen van Mathilde Timmerman. Dit alles krijgt vorm in een installatie van Emma Van Den Broeck, speciaal gecreëerd voor deze tentoonstelling.

 

Lees hier meer over de drie kunstenaars in ons interview.

GENERATION TRANSMUTATION
Natchan Cha // Daphne Okon // Mathilde Timmerman
Residentie: 1 mei – 17 mei
Vernissage + performance : vrijdag 18 mei van 19u – 22u
Expo open op zaterdagen en zondagen van 13u – 18u
Finissage: zondag 31 mei van 13u – 18u
KOPLAND // Amerikalei 128 // Antwerpen