EXPO // TEKEN AAN DE WAND // Gavin Vanaelst x Laura Geurten (07.02 – 09.02)

7 februari 2020 - 9 februari 2020
KOP Artspace // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Er schuilt heel wat kunstzinnig en ondernemend talent achter de gevel van onze creatieve thuishaven op de Amerikalei. Ergens hoog op zolder bevindt zich de werkplek van kunstenaar Gavin Vanaelst. Van 7 t.e.m. 9 februari daalt hij echter neer tot op het gelijkvloers voor de duo-tentoonstelling ‘TEKEN AAN DE WAND’. Samen met kunstenares Laura Geurten palmt hij drie dagen lang de Artspace in.

 

Gavin Vanaelst is, zoals vele zolderkamertypes, van verschillende markten thuis. Hij is zowel muzikant als visueel kunstenaar en gebruikt op al zijn dragers gevoelsmatige methodes om zijn werk een emotionele lading te geven.

 

Laura Geurten inspireert zich voor haar werk op patronen en structuren die gemodelleerd zijn door natuur of mens. Vanuit een veelal grafische invalshoek onderzoekt en vertaalt ze die naar een nieuwe context.

 

Bij de expo ‘TEKEN AAN DE WAND’ is een directe afbeelding van het reële niet aanwezig. Laura vervaardigt een bas-reliëf dat geïnspireerd is op de sculpturen die vaak in gevels van midden twintigste-eeuwse gebouwen verwerkt zijn. In diezelfde sfeer stelt Gavin driedimensionaal werk tentoon. De expo wordt  aangevuld met het schilder- en grafisch werk van beide kunstenaars.

 

Vernissage: vrijdag 7 februari 2020 van 19u tot 22u
Openingsuren: zaterdag 8 & zondag 9 februari van 14u tot 18u
Locatie: KOP Artspace // Amerikalei 128 // Antwerpen