KOPLABO // COLLECTIEF ZWAK (22.03.2018)

22 maart 2018 - 1 april 2018
KOP Artspace // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Ergens te midden van de Isabella Brantstraat in Antwerpen bevindt zich het geïdealiseerd toevluchtsoord van collectief ZWAK. Hier in hun locus amoenus werken zeven kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines in vrijwel perfecte harmonie samen onder één dak. Een plek waar illustratie, grafische vormgeving, fotografie, keramiek, poëzie, mode- en juweelontwerp hand in hand samengaan en waar niemand oordeelt over de hoeveelheid koffie/alcohol die wordt verzet…
Van een idyllisch droombeeld gesproken.

 

Ten dienste van hun allereerste groepsexpo ‘LOCUS AMOENUS’ verlaten de leden van het jonge collectief echter hun gevrijwaarde miniatuursamenleving en nemen hun intrek in onze artspace in KOPLAND. Vanaf donderdag 22 maart stellen ze bij ons het resultaat tentoon van hun onderzoek naar het spanningsveld en de dynamiek tussen artistieke identiteit en het collectief creatief bewustzijn. (Lees hier meer over hun onderzoek in het interview met collectief ZWAK.)

Tot en met zondag 1 april nodigen ze de toeschouwer uit om vanuit een reconstructie van de locus amoenus van het collectief buiten de grenzen van tijd of vergankelijkheid een eigen ontsnappingsroute uit te stippelen. Of als je je dat idyllisch droombeeld toch iets anders had voorgesteld, altijd welkom voor een bepaalde hoeveelheid koffie/alcohol. Geen oordeel wordt hierover geveld.

 

Vernissage: donderdag 22 maart 2018 van 19u tot 23u
Open: vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 13u tot 18u
Finissage: zondag 01 april 2018 van 13u tot 18u
Locatie: KOP Artspace // Amerikalei 128 // Antwerpen

 

Collectief ZWAK:
Siglinde Bossuwé – Illustratieve vormgeving
Charlotte van den Broeck – Woordkunst
Lieze Huybrechts – Illustratieve vormgeving, keramiek
Ruud Anthoni – Juweelontwerp en mode
Ariane Mol – Illustratieve vormgeving
Esther Couderé – Grafische vormgeving
Hanne Holvoet – Illustratieve vormgeving