BOYCOTT book launch & expo // DE PITTIGE PRUIM DIE EEN POP WERD ( 26 – 28.10.2018)

26 - 28 oktober 2018
KOP Artspace // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Van vrijdag 26 t.e.m. zondag 28 oktober stelt uitgeverij BOYCOTT bij ons in de artspace het gloednieuw prentenboek ‘De pittige pruim die een pop werd’ exclusief voor in België. Deze jonge uitgeverij is gevestigd in Amsterdam en heeft als missie om het werk van hedendaagse illustratoren en internationale boeken met een slim concept naar het Nederlandstalige publiek te brengen.

 

Het prentenboek ‘De pittige pruim die een pop werd’, geschreven door Vojtěch Mašek en geïllustreerd door Chrudoš Valoušek, volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio-achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie vertelt deze houten meesterverteller over zijn leven.

De illustraties van Valoušek zijn niet minder dan verwonderlijk. De Tsjechische illustrator en grafisch ontwerper kent wereldwijde faam door zijn kleurrijke linosneden; een combinatie van zwarte contouren met uitgesproken gekleurde oppervlakken en een gevoel van absurditeit, speelse naïviteit en ironie. De illustrator is eveneens de auteur van het veelgeprezen boek ‘Proverbs‘ dat de prestigieuze prijs ‘Mooiste boek ter wereld’ ontving op het boekenfestival in Leipzig. Telkens weer neemt hij je in zijn werk even mee naar een andere wereld, en daar word je alleen maar vrolijk van.

 

BOYCOTT PRESENTS // OTISANEK, A FILM BY JAN SVANKMAJER

 

 

Tijdens het weekend waarin uitgeverij BOYCOTT een expositie van haar laatste boek ‘De pittige pruim die een pop werd’ presenteert, vertonen zij ook Otisanek, een film van de legendarische Tsjechische stop-motionregisseur Jan Svankmajer. Naast dat het boek en de film een houtstukje in de hoofdrol hebben en van Tsjechische origine zijn, is Otisanek bovenal een fantastische film die je gezien moet hebben!

SYNOPSIS
Karel en Bozena willen dolgraag een kind maar het wil niet echt lukken. Op een dag treft Karel in de tuin een boomwortel aan die tot zijn verbazing wel wat weg heeft van een kind. Na enig aanpassingen door Karel ziet Bozena in het bruine gedrocht het kind dat ze met haar hele hart wenst en adopteert het onder de naam Otik. Gevoed door de op hol geslagen moederinstincten van Bozena komt Otik wonderwel tot leven en beschikt over een ongekende eetlust. Het noodlot slaat toe wanneer de voeding van Bozena niet genoeg is om de honger van Otik te stillen en hij zich daarop vergrijpt aan zijn omgeving. De wanhoop nabij sluit Karel het gedrocht op in de kelder maar het buurmeisje Alzbetka, dat op zoek is naar een speelmaatje, bevrijdt Otik en voorziet hem van eten. Maar dan beginnen er bewoners te verdwijnen.


BOYCOTT BOOK LAUNCH // 
DE PITTIGE PRUIM DIE EEN POP WERD
Chrudoš Valoušek & Vojtěch Mašek
Vrijdag 26 oktober – zondag 28 oktober
13u – 18U

SCREENING OTISANEK
Jan Svankmajer
Zaterdag 27 oktober om 16u en 19u
Nederlandse ondertiteling
12+
126 minutes

KOP Artspace // Amerikalei 128 // Antwerpen