BOYCOTT book launch & expo // DE PITTIGE PRUIM DIE EEN POP WERD ( 26 – 28.10.2018)

26 - 28 oktober 2018
KOP Artspace // Amerikalei 128 // 2000 Antwerpen

Van vrijdag 26 t.e.m. zondag 28 oktober stelt uitgeverij BOYCOTT bij ons in de artspace het gloednieuw prentenboek ‘De pittige pruim die een pop werd’ exclusief voor in België. Deze jonge uitgeverij is gevestigd in Amsterdam en heeft als missie om het werk van hedendaagse illustratoren en internationale boeken met een slim concept naar het Nederlandstalige publiek te brengen.

 

Het prentenboek ‘De pittige pruim die een pop werd’, geschreven door Vojtěch Mašek en geïllustreerd door Chrudoš Valoušek, volgt het spannende levensverhaal van een Pinokkio-achtig figuur en zijn fantastische avonturen. Wat maakt een pittige pruim allemaal mee voordat hij een houten pop wordt? Vol absurde humor en met een levendige fantasie vertelt deze houten meesterverteller over zijn leven.

De illustraties van Valoušek zijn niet minder dan verwonderlijk. De Tsjechische illustrator en grafisch ontwerper kent wereldwijde faam door zijn kleurrijke linosneden; een combinatie van zwarte contouren met uitgesproken gekleurde oppervlakken en een gevoel van absurditeit, speelse naïviteit en ironie. De illustrator is eveneens de auteur van het veelgeprezen boek ‘Proverbs‘ dat de prestigieuze prijs ‘Mooiste boek ter wereld’ ontving op het boekenfestival in Leipzig. Telkens weer neemt hij je in zijn werk even mee naar een andere wereld, en daar word je alleen maar vrolijk van.

 

 

BOYCOTT BOOK LAUNCH
DE PITTIGE PRUIM DIE EEN POP WERD

Chrudoš Valoušek & Vojtěch Mašek
Vrijdag 26 oktober – zondag 28 oktober

KOP Artspace // Amerikalei 128 // Antwerpen