MEDIA

Subbacultcha!

Subbacultcha! recommends KOP as artist support in their november edition.

Subbacultcha! is an independent, multidisciplinary music and culture platform. They make a free monthly music magazine and organize and promote concerts and exhibitions throughout the Netherlands and Belgium.

www.subbacultcha.be

Philip Heylen: époque Antwerpen stelt ‘The Nightwatch’ voor in stadhuis

Schermafbeelding 2014-01-30 om 20.00.55 2

époque Antwerpen opent aankomende zaterdag de nieuwe expositie ‘The Nightwatch’. Na zaterdag zal de expositie nog voor twee weken toegankelijk zijn voor het publiek, in zaal époque, onder het stadhuis van Antwerpen. 

Als de zon is ondergegaan en de schaduwen in hoeken en kieren duiken, komt de Nachtwacht uit zijn schuilplaats tevoorschijn. Een bonte troep illustratoren, ontwerpers en fotografen uit binnen- en buitenland, gekleed in een uniek uniform: schilderskiel, lolbroek, bivakmuts. Op hun straatronde blaffen ze naar de maan, kruisen de tekendegens in verlaten portieken en spuiten de zurigheid van de dag weg met hun vrolijke kunstwerken. Echo’s van hun voetstappen weerklonken de voorbije jaren tot in verre buitenlanden; verdwaasde     eenlingen gingen hun naam voor zich uit prevelen, andere riepen ze van de daken.De Nachtwacht staat voor deugnieterij met anarchistische inslag, vandalisme met een knipoog, maar vooral: nutteloze noodzaak. Op hun allereerste groepstentoonstelling – (van 12.10.2013 tot 25.10.2013) – tonen ze hun allernieuwste werk in het hol van de Leeuw, met name zaal époque onder het stadhuis van Antwerpen.

De expo zal lopen van 12.10.1023 tot en met 25.10.2013. époque Antwerpen is open tussen woensdag en zaterdag, van 11:00 tot 17:00 uur. De expo is tot stand gekomen in samenwer-king met KOP vzw, de Stad Antwerpen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Happy Birthday Dear Academie.

époque Antwerpen is een initiatief van (oud-)studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. In het jaar dat de Koninklijke Academie haar 350 jarige bestaan viert opent époque Antwerpenhaar deuren om niet alleen naar het verleden te kijken maar ook de huidige en jonge kunstenaars in confrontatie met het publiek te brengen. Met de steun van de Stad Antwerpen, de Koninklijke Academie, Happy Birthday Dear Academie en een aantal gulle sponsors zullen zij exposities, lezingen, screenings en nog veel meer organiseren tot in ieder geval oktober van 2014.

http://philipheylen.be/epoque-antwerpen-stelt-the-nightwatch-voor-in-stadhuis

 

Schermafbeelding 2013-09-30 om 16.17.13